Via Kevelaer in ultreia van Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Via Kevelaer in Ultreia

Via Kevelaer in Ultreia

De organisatie achter de Via Kevelaer is in het kader van de Open Kerk gevraagd om in de Remigiuskerk in Hengelo Gld een tentoonstelling in te richten waarbij de Via Kevelaer centraal staat.

Open Kerk

De Open Kerk is een initiatief vanuit de kerkgemeenschap van de Remigiuskerk in Hengelo (Gelderland). De kerk en haar interieur mogen gezien worden! Om die reden biedt de Open Kerk jaarlijks in de zomermaanden bezoekers, waaronder veel toeristen die de gemeente Bronckhorst aandoen, de mogelijkheid om het interieur met haar unieke wandschilderingen te bewonderen.

Via Kevelaer

De Via Kevelaer is een pelgrimage naar het Duitse Kevelaer met als thema Vrijheid, Vrede en Verdraagzaamheid. In oktober 2021 heeft een groep fietsers en lopers de pelgrimage naar Kevelaer voltooid.

Tentoonstelling

De tentoonstelling loopt van 18 juni tot en met de Open Monumentendag op 11 september. De kerk wordt opengesteld voor het publiek op iedere woensdag en zaterdag in deze periode van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Interesse in de Via Kevelaer?

Deelnemers die de Via Kevelaer zelf hebben gelopen of gefietst, zullen op de zaterdagen aanwezig zijn om hun ervaringen te delen en informatie te geven aan bezoekers die zelf plannen hebben de tocht te ondernemen.

Informatie vooraf over de Via Kevelaer is te vinden op de website Activite Pour Liberte,

Klik hier voor de volledige ultreia van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob