Via Kevelaer in Remigiuskerk Hengelo Gld

Open Kerk Remigiuskerk en Via Kevelaer

Vanaf 18 juni t/m 10 september 2022.(10 september: open monumentendag) zijn de deuren van de Remigiuskerk op woensdag- en zaterdagmiddag geopend. De eeuwenoude kerk,in het centrum van Hengelo Gld, is vooral bekend om de prachtige Fresco’s. Deze kunstwerken hebben sinds kort het predicaat: het 50ste sleutelwerk van Gelderland gekregen  De inrichting en indeling van het kerkgebouw is uniek en zeker de moeite waard voor een bezoek.

In samenwerking met de commissie Open-kerk van de Protestantse Gemeente in Hengelo Gld, de World Peace Flame Bronckhorst en het verband Activité Pour Liberté  is er een prachtige tentoonstelling ingericht. Centraal in deze tentoonstelling staat de Pelgrimsroute naar Kevelaer en de World Peace Flame Bronckhorst.: 

Via Kevelaer: van Remigiuskerk naar Mariabasiliek.

De tentoonstelling is op 18 juni officieel geopend. De Kerk is op woensdag en zaterdag van 14:00 uur tot 16:30 opengesteld.

Er zijn gastheren en/of gastvrouwen aanwezig die de Pelgrimage naar Kevelaer in 2021 hebben gefietst of gewandeld. Zij kunnen vanuit eigen ervaring vertellen over deze bijzondere tocht. Ook is het mogelijk om te luisteren naar korte interviews met de deelnemers die in oktober 2021 zijn uitgezonden door Radio Ideaal.

De tentoonstelling bestaat voornamelijk uit grote panelen die zijn voorzien van foto’s en informatie. De bezoeker kan daarnaast ook gebruikmaken van een korte schriftelijke uitleg van elk paneel. Deze uitleg kan ook m.b.v. de smartphone via de link worden gelezen.

Een korte impressie van de opening.

 

tentoonstelling