De zomer loopt ten einde en we maken ons op voor de WPF-Trail.

WPF-Trail………?

Als vervolg op het succes van de Via Kevelaer, heeft het Verband Activité pour Liberté een nieuwe wandel en fietstocht uitgezet: de WPF-Trail van Hengelo (GLD) via Oosterbeek naar Nijmegen

WPF staat voor World Peace Flame, de Wereld Vredes Vlam.

Op 31 juli 1999 werden voor het eerst in de geschiedenis zeven levende vlammen aangestoken op vijf continenten en naar het Verenigd Koninkrijk gevlogen, waar ze werden verenigd tot één vlam: de World Peace Flame. World Peace Flame-monumenten zijn nu over de hele wereld te vinden, zo ook in Hengelo Gld. De vlam in elk WPF monument en elke kaars is afkomstig en te herleiden naar de moedervlam. De World Peace Flame is een symbool van vrede, eenheid en vrijheid.

In Nederland zijn een aantal WPF monumenten te vinden. Een mooi gegeven voor een tocht waarbij één of meerdere WPF’s met elkaar worden verbonden. Zo gedacht zo gedaan, met als resultaat de WPF-Trail; een wandel- en fietstocht die drie WPF’s met elkaar verbindt, te weten Hengelo Gld, Oosterbeek en Nijmegen.

De tocht vindt plaats van 24 oktober tot 29 oktober 2022.

  • Op 24 oktober vertrekken 16 deelnemers vanaf het WPF-monument in Hengelo in vijf etappes, wandelend of fietsend, richting Nijmegen. De gemiddelde wandelafstand is 24 kilometer en de gemiddelde dag-afstand voor fietsers 70 kilometer. De tocht voert door landschappelijk mooie gebieden en zo veel als mogelijk worden de rustige wegen en paden gezocht en de gebaande wegen gemeden.
  • Op maandag 24 oktober verzamelen we als groep, zowel wandelaars als fietsers, voor de World Peace Flame bij de Remigiuskerk in Hengelo. Na een ontvangst met koffie gaan we op weg naar Dieren. De tocht voert de wandelaars die eerste dag door het oude stroomgebied van de IJssel.
  • Op dinsdag 25 oktober laten we het rivierdal achter ons en brengt de tocht ons naar het hooggelegen park de Hoge Veluwe met als eindbestemming Beekbergen. De fietsers maken een lus noordwaarts om zich aan het eind van de dag bij de wandelaars te voegen.
  • Op woensdag 26 oktober gaat het verder over de Veluwe, door de uitgestrekte bossen vol herfstkleuren, langs heide en zandverstuivingen, op weg naar Otterlo.
  • Donderdag 27 oktober is de laatste Veluwe-dag en komen we aan bij de WPF Oosterbeek; het eerste ijkpunt van onze tocht en waar onze vlam uit Hengelo zal worden bijgezet.
  • Vrijdag 28 oktober is de laatste wandel- en fietsdag. We verlaten het hooggelegen Veluwse gebied en steken de Rijn over, doorkruisen het land tussen Rijn en Waal, op weg naar het eindpunt van de tocht: het WPF monument in Nijmegen, naast de gedachteniskerk van Titus Brandsma.
  • We overnachten in het centrum van de oude keizerstad en worden hier zaterdagmorgen opgehaald voor de terugtocht naar Hengelo.

Het belooft een mooie en uitdagende tocht te worden. De organisatie is nagenoeg rond en de route is volgens insiders ‘prachtig’. ‘Zeker zo mooi als de Via Kevelaer en dat was al een prachtige tocht’.

Op dit moment (2 september) is er nog plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Meer informatie is te verkrijgen via info@activite-pour-liberte.nl

Download hier het opgave-formulier 

WPF-trail van Hengelo via Oosterbeek naar Nijmegen